Person / Aktør:
Stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle
Stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle
Parti: H

Innlegg:
I debatt om beredskap og mat hos Dagsnytt Atten. 😊\n\nDet viktigste vi gjør for matberedskap er å legge til rette for mest mulig matproduksjon i Norge. \n\nI vår regjeringstid økte vi matsikkerheten gjennom en rekke tiltak, blant annet ved å styrke norsk produksjon av korn. \n\nDen norske produksjonen av matkorn var rekordhøy i 2022, med en andel på 75%. Et resultat av mange års satsing på økt kornproduksjon.👍🏽\n\nRegjeringen prioriterer derimot primært kjøtt og melk i sine jordbruksoppgjør. Der er vi allerede bortimot selvforsynte.🤷🏻‍♀️\n\nDet viktigste grepet vi kan gjøre for å øke selvforsyningsgraden er å øke produksjonen av det som er plantebasert, altså frukt, grønnsaker og korn.\n\nDet foreslo vi i siste jordbruksoppgjør, men regjeringen stemte mot og vil kun gi 16 % av de 24 milliardene vi bruker på norsk landbruk i året til frukt og grønt.\n\nDet bidrar til å holde selvforsyningsgraden lavere enn nødvendig.\nDet er også lite klimavennlig og ikke bra for helsen vår. \n\nDet er på tide med en mer moderne, innovativ og bærekraftig landbrukspolitikk! 💪🏽💙

Postet:
2023-08-30 19:47:07

Delt innhold:
I debatt om beredskap og mat hos Dagsnytt Atten. 😊\n\nDet viktigste vi gjør for matberedskap er å legge til rette for mest mulig matproduksjon i Norge. \n\nI vår regjeringstid økte vi matsikkerheten gjennom en rekke tiltak, blant annet ved å styrke norsk produksjon av korn. \n\nDen norske produksjonen av matkorn var rekordhøy i 2022, med en andel på 75%. Et resultat av mange års satsing på økt kornproduksjon.👍🏽\n\nRegjeringen prioriterer derimot primært kjøtt og melk i sine jordbruksoppgjør. Der er vi allerede bortimot selvforsynte.🤷🏻‍♀️\n\nDet viktigste grepet vi kan gjøre for å øke selvforsyningsgraden er å øke produksjonen av det som er plantebasert, altså frukt, grønnsaker og korn.\n\nDet foreslo vi i siste jordbruksoppgjør, men regjeringen stemte mot og vil kun gi 16 % av de 24 milliardene vi bruker på norsk landbruk i året til frukt og grønt.\n\nDet bidrar til å holde selvforsyningsgraden lavere enn nødvendig.\nDet er også lite klimavennlig og ikke bra for helsen vår. \n\nDet er på tide med en mer moderne, innovativ og bærekraftig landbrukspolitikk! 💪🏽💙