Person / Aktør:
Margret Hagerup
Margret Hagerup
Parti: H

Innlegg:
Jeg er helt enig med Georg Fredrik Ualand i Nyyyt i Bjerkreim og Idar Håland i Edeståvå - Håland Kjøtt fra Klepp, som mener at det vil være et konkurransefortrinn for norske bønder og produsenter om opprinnelsesland klargjøres bedre. Norske forbrukere bør ha muligheten til å vite om de kjøper norskprodusert, eller import. \n\nBegge deler er bra og ønskelig, men forbrukerne bør i større grad få vite hva de kjøper. \n\nI dag er det ikke krav til opprinnelsesmerking for bearbeidede produkter, altså produkter som er tilsatt krydder, tørket, varmebehandlet eller kokt, som pølser, spekepølser, pålegg, ferdige middager, sous vide kjøtt, bacon m.m. \n\nJeg tror forbrukerne vil ta opplyste valg, samtidig som bønder og produsenter vil tjene på det. Når flatbrød fra Toten kan gå til Singapore sammen med laksen som allerede har et godt rykte, mener jeg at norske kjøttprodukter har stort potensial.\n\nVi ligger på verdenstoppen i lav bruk av antibiotika, og har god dyrevelferd. Norsk kjøttproduksjon er i verdensklasse og vi har all mulighet til å bygge et godt omdømme her i Norge og i verden. \n\nHer bør Norge koble seg på arbeidet som gjøres i Europa i forbindelse med Farm to fork-strategien for bærekraftige matsystemer!\n\nhttps://www.nationen.no/krever-opprinnelsesmerking-pa-spekepolse-ber-norge-sette-seg-i-forersetet-i-eu/s/5-148-363649

Postet:
2023-05-23 07:17:08

Delt innhold:
Jeg er helt enig med Georg Fredrik Ualand i Nyyyt i Bjerkreim og Idar Håland i Edeståvå - Håland Kjøtt fra Klepp, som mener at det vil være et konkurransefortrinn for norske bønder og produsenter om opprinnelsesland klargjøres bedre. Norske forbrukere bør ha muligheten til å vite om de kjøper norskprodusert, eller import. \n\nBegge deler er bra og ønskelig, men forbrukerne bør i større grad få vite hva de kjøper. \n\nI dag er det ikke krav til opprinnelsesmerking for bearbeidede produkter, altså produkter som er tilsatt krydder, tørket, varmebehandlet eller kokt, som pølser, spekepølser, pålegg, ferdige middager, sous vide kjøtt, bacon m.m. \n\nJeg tror forbrukerne vil ta opplyste valg, samtidig som bønder og produsenter vil tjene på det. Når flatbrød fra Toten kan gå til Singapore sammen med laksen som allerede har et godt rykte, mener jeg at norske kjøttprodukter har stort potensial.\n\nVi ligger på verdenstoppen i lav bruk av antibiotika, og har god dyrevelferd. Norsk kjøttproduksjon er i verdensklasse og vi har all mulighet til å bygge et godt omdømme her i Norge og i verden. \n\nHer bør Norge koble seg på arbeidet som gjøres i Europa i forbindelse med Farm to fork-strategien for bærekraftige matsystemer!\n\nhttps://www.nationen.no/krever-opprinnelsesmerking-pa-spekepolse-ber-norge-sette-seg-i-forersetet-i-eu/s/5-148-363649