Person / Aktør:
Marit Knutsdatter Strand
Marit Knutsdatter Strand
Parti: SP

Innlegg:
Jordbruksoppgjøret er i havn. \n\n4,147 mrd. kroner er ramma på avtala. \n60 000 kr er tetting av inntektsgap (mot 40 000 som var avtala i 2022, mot 600 kr som var en seier i 2013).\n725 kr er økte kostnader for gjennomsnittshusholdning (ifølge VG nå).\n\nJeg mener det var helt nødvendig med en mer tydelig profil på fordeling av tilskudd. Utmark, beite og grovfôr er viktig for norsk sjølforsyning. Mjølkeproduksjonen står ved et vegvalg med krav om kalvingsbinge i 2024 og løsdriftskrav i 2034. Øvrig matproduksjon har også behov for nyvinning. Dette krever enorme investeringer og at neste generasjon ser en framtid i landbruket. \n\nMed Senterpartiet i regjering, skjer det en banebrytende endring i landbrukspolitikken. Vi er ikke ferdig, men vi er så absolutt i gang. \n\nTakk for den gode jobben du gjør, Sandra Borch 🍀 \n\nTakk også til alle som anerkjenner verdien av norsk mat, som gjør bevisste valg på matbutikken, og som ser at å prioritere norsk matproduksjon er bra både for beredskap, ernæring og for at Norge skal være så vakkert og variert som det er.

Postet:
2023-05-16 13:39:15

Delt innhold:
Jordbruksoppgjøret er i havn. \n\n4,147 mrd. kroner er ramma på avtala. \n60 000 kr er tetting av inntektsgap (mot 40 000 som var avtala i 2022, mot 600 kr som var en seier i 2013).\n725 kr er økte kostnader for gjennomsnittshusholdning (ifølge VG nå).\n\nJeg mener det var helt nødvendig med en mer tydelig profil på fordeling av tilskudd. Utmark, beite og grovfôr er viktig for norsk sjølforsyning. Mjølkeproduksjonen står ved et vegvalg med krav om kalvingsbinge i 2024 og løsdriftskrav i 2034. Øvrig matproduksjon har også behov for nyvinning. Dette krever enorme investeringer og at neste generasjon ser en framtid i landbruket. \n\nMed Senterpartiet i regjering, skjer det en banebrytende endring i landbrukspolitikken. Vi er ikke ferdig, men vi er så absolutt i gang. \n\nTakk for den gode jobben du gjør, Sandra Borch 🍀 \n\nTakk også til alle som anerkjenner verdien av norsk mat, som gjør bevisste valg på matbutikken, og som ser at å prioritere norsk matproduksjon er bra både for beredskap, ernæring og for at Norge skal være så vakkert og variert som det er.