Delt innhold:
Høyre vil la lokale bryggeri selge sterkøl rett fra bryggeriet!\n\nI dag kan bryggeriene søke om salgsbevilgning for øl under 4,7 %. Øl med høyere alkoholprosent, kategorisert som sterkøl, kan kun selges fra Vinmonopolet eller eventuelt serveres i restaurant. Dette gjør at mange lokale bryggerier må via Vinmonopolet for å selge ølet sitt, fremfor å kunne selge det rett fra bryggeriet.\n\nI 2016 åpnet Solberg-regjeringen opp for at bønder som produserer eplesider og mjød, kunne drive direkte utsalg opp til 22 %. Høyre vil utvide dette slik at også lokale bryggerier kan selge varene sine til besøkende.\n\nProduksjon av mat og drikke er en viktig næring, og spesielt for distriktene der vi ser en vekst i bryggerier som på en flott måte forvalter norske mattradisjoner. Forslaget vil gjøre at bryggeriene kan tilby kundene sine et bedre utvalg, og kunne sitte igjen med mer av pengene selv, slik at det kan gjøres flere investeringer og skapes flere arbeidsplasser.\n\nLes mer om forslaget her: https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Representantforslag/2022-2023/dok8-202223-054s/