Person / Aktør:
Margret Hagerup
Margret Hagerup
Parti: H

Innlegg:
DNB hadde i dag invitert hotellbransjen til markedsdag for å snakke om reiselivet. \n\nDa er skatt et viktig tema. \n\nFor mange familieeide hoteller ligger verdien av formuen i veggene, sengene og bygningene, investert gjennom generasjoner. \n\nSkatt betyr noe, og det er noe feil når SAS-hoteller slipper unna med den særnorske skatten bare fordi de ikke er norskeide. Bransjen er nå bekymret for hva som skjer videre i forhandlingene med SV. Det har de all grunn til. \n\nSamtidig med tidenes skatteøkning klarer ikke regjeringen å prioritere selv. En betydelig sum penger skal nå brukes på reversering av fylkesstruktur. Det mener jeg er feil prioritering. \n\nJeg var også innom viktigheten av at bransjen får arbeidskraft, og samtidig tilført kompetanseheving til mange av dem som er i og utenfor arbeidslivet.\n\nDer spiller bemanningsbransjen en viktig rolle. De er skreddersydd for place and train, og tilfører bransjer både arbeidskraft og kompetansepåfyll. Det er derfor synd at regjeringen nå er i gang med betydelige innstramminger hvor det kun skal være innleie ved vikariater. \n\nEt paradoks at landbruket får unntak. Og helsepersonell. Fordi de har sesong. Forstå det den som kan. Her burde regjeringen bruke aktører som Manpower Norge, som i disse dager samarbeider med Heim gastropuber om å utdanne det som kanskje blir fremtidens kokker. Her skal de lære å lage fem retter og få grunnkompetanse innenfor servering, kundeservice, mat, vin og sprit. På den måten vil de kunne steppe inn der hvor det til enhver tid er behov. En fleksibel ressurs som bransjen trenger. Senere er fagbrev og alle muligheter åpne. Det begynner ofte med en fot innenfor. \n\nDette er en bransje som forteller en historie, samtidig som de inkluderer og gir muligheter. \n\nDe forteller historien om Norge som er en historie om storslått natur, rene råvarer og matopplevelser i verdensklasse! Bak denne historien står dyktige mennesker med en lidenskap for jobben. \n\nNorske kokker har løftet denne historien frem gjennom flere tiår, og Arne Brimi var den første kokken som deltok i Bocuse d’Or og hevdet seg i konkurranse med toppen av kokkekunst. Reiselivet i Norge er samspillet mellom en rekke aktører hvor hotellene i hele landet er ryggraden i historiefortellingen. \n\nDet bransjen trenger nå er forutsigbarhet og arbeidskraft. Da må vi politikere sørge for at de får den hjelpen de trenger, og ikke stikke ytterligere kjepper i hjulene for bransjen. \n\nTakk for nyttig inspirasjonsdag om en viktig bransje! Dere er historien om Norge 🙌🤩

Postet:
2022-10-27 17:01:19

Delt innhold:
Photos from Margret Hagerup's post