Person / Aktør:
Mali Steiro Tronsmoen
Mali Steiro Tronsmoen
Parti: SV

Innlegg:
Dette ser ikke bra ut! Takk til Fædrelandsvennen for en grundig jobb med å gå nøye etter i sømmene hvordan situasjonen for smittevern er i Kristiansand. Det de har funnet ut er urovekkende! Jeg har i korona-perioden vært i kontakt med flere brukere av hjemmehjelpstjenesten som har vært bekymret over manglende bruk av smittevernutstyr. Ved flere anledninger har jeg stilt spørsmål om dette i formannskapets møter med kriseledelsen. 6.mai ba jeg om at hele formannskapet skulle få en redegjørelse om situasjonen i hjemmetjenesten og hva som er praksisen knyttet til smittevern. Det har vi fortsatt ikke fått, og etter purringer har jeg fått beskjed om at dette først kommer 10.juni. Jeg har stor forståelse for at dette er krevende tider, men denne artikkelen viser med all tydelighet at det er behov for å ta seg tid til mer kommunikasjon! Både politisk og administrativ ledelse trenger å vite hva som er praksis, og sikre at vi gjør alt vi kan for å ivareta smittevernet så godt som overhode mulig. Våre innbyggere på sykehjem og de som bor hjemme og er avhengig av hjelp fra hjemmetjenesten er tross alt de som er aller viktigst å beskytte i denne pandemien. I tillegg til alle heltene som gjør jobben på sykehjem og i hjemmetjenesten.

Postet:
2020-05-29 10:38:13

Delt innhold:
Kommunens kriseledelse trodde de hadde for få munnbind og stoppet bruken. Samtidig nektet innkjøpssjefen å kjøpe 40.000 nye.
– Jeg synes jo det var rart all den tid de ikke har nok munnbind til sykehjemmene, sier daglig leder Cato Stene Kolstad i firmaet Meditek. Kommunens kriseledelse trodde også det var for få munnbind.