Person / Aktør:
Stortingsrepresentant Tage Pettersen
Stortingsrepresentant Tage Pettersen
Parti: H

Innlegg:
Jeg skjønner jo at mine venner i Trøndelag synes jeg her går vel langt, men saken er egentlig helt ok den (etter å ha lest den flere ganger). Men avisens forside i dag kunne de spart seg for! La meg lime inn noen sitater fra saken; – Jeg hadde ærlig talt ikke forventet at Erna skulle gjøre en så stor tabbe som å utelate Trøndelag, sier Elin Agdestein (H) tirsdag morgen, og varslet at «feilen» vil få etterspill. Pettersen tror trønderne «klarer å leve godt med» å ikke ha en ministerpost i en periode. – Vi andre har klart det ganske bra, sier han, og minner om at det er mange hensyn å ta for statsministeren. – Det er ikke sånn at noen fylker skal ha en større rettighet til- eller et klippekort på statsrådsposter, sier Petteresen, som samtidig understreker at han er enig i at geografisk sammensetning av regjeringer over tid spiller en rolle.

Postet:
2019-01-23 06:57:36

Delt innhold:
Trønder: «En selvfølge med en trønder ved kongens bord» Østfolding: «Ingen fylker skal ha klippekort på statsrådsposter»
Statsminister Erna Solberg får massiv kritikk fra Trøndelag for trøndermangel i statsrådskabalen. Høyre-topp fra Østfold mener trønderne overdriver.