Person / Aktør:
Haltbrekken på Tinget
Haltbrekken på Tinget
Parti: SV

Innlegg:
I 1993 var jeg nestleder i Natur og Ungdom. Daværende olje- og energiminister Jens Stoltenberg ville åpne Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeindustrien. Siden den gang har det vært kamp. Kamp for fisk, fiskere, natur og miljø. En enormt sterk folkelig bevegelse med Natur og Ungdom, Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, Miljøstiftelsen Bellona og Naturvernforbundet i spissen har ført til at oljeindustrien fortsatt ikke har sluppet til. Og de kommer ikke til å gjøre det i framtiden heller. Til våren kan Arbeiderpartiet følge etter. I såfall blir det flertall på Stortinget for å verne de rike fiskebankene mot oljeindustrien. Vi i SV - Sosialistisk Venstreparti er klare for det som forhåpentligvis blir siste etappe. Ps: Blir det flere etapper tar vi selvsagt dem også!

Postet:
2018-08-03 20:08:00

Delt innhold:
Går i retning av Ap-nei til oljeboring i LoVeSe: – Fremtiden for norsk sokkel står og faller ikke med oljevirksomhet i disse følsomme områdene
Ap-leder Jonas Gahr Støre har ikke noe imot at det nå pågår en debatt i partiet som kan ende med nei til oljeutvinning utenfor Lofoten.