Person / Aktør:
Helse- og omsorgsdep
Helse- og omsorgsdep

Innlegg:
Samarbeidet med Næringslivsgruppen på matområdet har økt matbransjens bevissthet om sitt samfunnsansvar, og de arbeider aktivt for å lage produkter med mindre salt, sukker og mettet fett. Les rapporten fra @Fafoinfo: https://t.co/j4HVdPItHw https://t.co/ZRcMn35Ue4

Postet:
2019-06-04 13:11:44

Delt innhold:
Bedret samarbeid for sunnere mat
På oppdrag fra Helsedirektoratet har Fafo evaluert «Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold», inngått mellom helsemyndighetene og mat-bransjen. Dette notatet er første årsrapport fra det pågående prosjektet. Oppløftende funn er at avtalene har muliggjort felles møtepunkter og nettverk, samt økt matbransjens bevissthet om eget samfunnsansvar. Utfordringene så langt handler om balansen mellom endringer knyttet til forbruksvaner og salg, ressurskrevende endringer av eksisterende produkter, samt at avgiftsendringer på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer har påvirket samarbeidsklimaet.